header banner
Default

Polygon, merkeziyetsiz kimlik ürününü tanıttı


Katman-2 ölçeklendirme platformu Polygon'dan yeni bir atılım haberi geldi. Platform, sıfır bilgili merkeziyetsiz bir kimlik çözümünü resmen tanıttı.

Polygon, merkeziyetsiz kimlik ürününü piyasaya sürüyor

Ethereum'un (ETH) bir Katman-2 ölçeklendirme protokolü olan Polygon, geliştirildiğini duyurduktan yaklaşık bir yıl sonra sıfır bilgili merkeziyetsiz bir kimlik çözümünü kamuoyuna tanıttı.

Polygon'dan ZK kanıtlarıyla desteklenen merkeziyesiz kimlik atılımı

VIDEO:

Polygon ID hizmeti, kullanıcıların hassas bilgilerini üçüncü bir tarafa aktarmadan ya da potansiyel olarak saklamadan kimliklerini çevrimiçi olarak doğrulamalarına olanak tanıyan kriptografik teknikler kullanan sıfır bilgi kanıtlarını (ZK kanıtları) kullanıyor.

Polygon Labs, projenin resmi olarak kapalı kaynak ortamında başlatılmasından neredeyse 12 ay sonra, Polygon ID'yi herkese açık olarak yayınladı.

Ayrıca, Polygon ekibinden gelen açıklamalar, Polygon ID'nin dijital güven sorununu çözmek için oluşturulduğu yönünde idi.

ZERO KNOWLEDGE IDENTITY FOR WEB3

The Polygon ID team is excited to announce 4 tools have been released in the #PolygonID Identity Infrastructure to build a more equitable internet that places identity at the center of it.

The future is self-sovereign⛓https://t.co/h66KyDurJE pic.twitter.com/jTBbzBNVJk

— Polygon (@0xPolygon) March 1, 2023

Polygon, "Polygon ID'yi diğer merkeziyetsiz kimlik çerçevelerinin çoğundan ayıran şey, kullanıcıların hassas bilgileri ifşa etmeden kimliklerini ve diğer kimlik bilgilerini doğrulamalarına olanak tanıyan sıfır bilgi teknolojisini uygulamasıdır" açıklamalarında bulundu.

Ayrıca genel sürümün, Polygon ID araç setine dört yeni araç (Verifier SDK, Issuer Node, Wallet SDK ve Wallet App) ekleyerek Polygon geliştiricilerinin merkeziyetsiz kimliği kendi uygulamalarına entegre etmelerine olanak sağlayacağı belirtiliyor. 

Polygon ID'nin kullanıcı kimlik bilgileriyle nasıl etkileşime girdiğini açıklayan grafik. Kaynak: Polygon

Kullanıcılar akıllı sözleşmelerle etkileşime geçmek ve zincir üzerindeki bilgileri doğrulamak için pasaport, ulusal kimlik ya da lisans diploması gibi zincir dışı kimlik bilgilerini kullanarak sıfır-bilgi kanıtları üretebilme imkanı da sunuyor.

Ayrıca Polygon, bunun aynı zamanda kullanıcıların kimlik bilgilerini akıllı telefonlar gibi taşınabilir cihazlarda yerel olarak tutmalarına olanak tanıyan ilk ZK tabanlı dijital kimlik aracı olduğunu ve kullanıcıların artık parolalara ihtiyaç duymayacağını iddia ediyor:

"Parolasız girişler, sadece bir QR kodunu tarayarak veya bir masaüstü cüzdanına bağlanarak şifrelenmiş doğrulanabilir kimlik bilgilerini değiştirir. Kuruluşlar gelişmiş güvenlikten, daha iyi bir kullanıcı deneyiminden ve zamanları parola sıfırlamalarıyla geçmeyen sistem yöneticilerinin üretkenliğinden faydalanabilir."

Polygon ID'nin kurucu ortağı David Schwartz, geçtiğimiz gün Twitter üzerinden konuya ilişkin bir paylaşımda bulundu. Schwartz, ürünün, geliştiricileri ve kullanıcıları üçüncü tarafların yetkisiz erişimine karşı korumaya yardımcı olacağını ve en son merkeziyetsiz kimlik standartları üzerine inşa edildiğini belirtti.

Polygon ID’s ZK-based technology enables developers to build solutions to allow users to store their personal information privately and securely while giving them full control over who has access to their data.

— David Schwartz (@davidsrz) March 1, 2023

Öte yandan mevcut haberilerin ardından Polygon'un yerel token'ı MATIC fiyatı, birkaç saat içerisinde yüzde 2,5 değer kazanarak 1,22 dolardan 1,25 dolar seviyeslerine kadar yükseldi.

Sources


Article information

Author: Vincent Porter

Last Updated: 1699388882

Views: 623

Rating: 4.2 / 5 (57 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: Vincent Porter

Birthday: 1949-08-31

Address: 664 John Squares Suite 254, New Sarahton, OR 63189

Phone: +4270111774785426

Job: Robotics Engineer

Hobby: DIY Electronics, Coffee Roasting, Playing Chess, Drone Flying, Card Collecting, Rowing, Running

Introduction: My name is Vincent Porter, I am a dedicated, ingenious, unguarded, multicolored, Precious, spirited, radiant person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.