header banner
Default

Çocuklarınızın gelecekteki yüzü nasıl olacak?


Table of Contents

Gelecekteki çocuğunuzun nasıl görüneceğini hiç merak ettiniz mi? Eğer cevabınız evetse, TikTok’ta viral olan AI bebek filtresini deneyebilirsiniz.

Remini olarak adlandırılan fotoğraf düzenleme ve iyileştirme uygulaması, şu anda Apple App Store’daki en popüler ikinci ücretsiz uygulama olarak dikkat çekiyor. Appfigures uygulama analizi platformundan alınan verilere göre, Ağustos 2019’da piyasaya sürüldüğünden bu yana ABD’de tahmini 2 milyon kez indirildi. Kullanıcıların, AI bebek filtresini kullanarak gelecekteki çocuklarının neye benzeyebileceğine dair resimler oluşturmak için kendilerinin veya eşleriyle beraber fotoğraflarını yüklemeleri gerekiyor.

Uygulamanın birçok kullanıcısı, 6,9 milyon görüntülemeye sahip #AIbabyfilter etiketi ve 1,4 milyar görüntülemeye sahip #Remini etiketi altında sonuçlarını TikTok’ta sergiledi. Ancak Remini etiketi altındaki videoların tamamı AI bebek filtresinin sonuçlarından oluşmuyor.

Bazı ebeveynler, AI tarafından oluşturulan bebek fotoğraflarının gerçek çocuklarına çarpıcı bir benzerlik taşıdığını düşünüyor.

@audreyanne.j wait I kinda see it 😶 #babyaitrend #babyfilter ♬ 3:15 (Slowed Down + Reverb) - Russ

Örneğin, @audreyanne.j kullanıcı adıyla videolar yayınlayan TikTok kullanıcısı Audrey, yapay zeka tarafından üretilen bebeğin yanı sıra gerçek çocuğunun görüntülerini içeren bir karşılaştırma videosu paylaştı. Audrey, bir hafta önce yüklediğinden beri 370.000’den fazla kez görüntülenen videosunun başlığına “Bekle, sanki (benzerliği) görüyorum” diye yazdı.

Insider ile görüşen Audrey, “Filtreyi sadece eğlence için denedim ama sonuçların ne kadar doğru olduğunu görünce gerçekten şok oldum. Uygulamanın gösterdiği ‘bebeklerin’ çoğu kızıma çok benzer özelliklere sahipti ve bazıları kelimenin tam anlamıyla onun kardeşleri olabilirdi. Bu biraz korkutucu” dedi.

Remini uygulaması kime ait?

VIDEO: İLERDE NASIL BİR ÇOCUĞUNUZ OLACAK
TEKNOSKOP

Remini, video düzenleme uygulaması Splice ve sağlık uygulaması 30 Day Fitness’ın da sahibi olan Milan merkezli bir yazılım şirketi olan Bending Spoons’a ait. Remini uygulamasında AI bebek filtresinin dışında başka fotoğraf geliştirme özellikleri de bulunuyor.

2 Temmuz ve 15 Temmuz arasındaki iki haftada uygulamanın dünya çapında yaklaşık 40 milyon kez indirildiğini söyleyen bir Bending Spoons sözcüsü, Remini’nin kötüye kullanımı veya uygunsuz içerik oluşturulmasını engellemek için birden fazla içerik denetleme filtresi kullanıldığını belirtti. Ayrıca, tüm görüntülerin şifrelendiğini ve ABD merkezli bir sağlayıcıda saklandığını da sözlerine ekledi.

Sözcü, “Kullanıcılar her zaman verileri üzerinde kontrol sahibidir ve kullanıcıların görüntülerini herhangi bir üçüncü tarafa satmaz, kiralamaz veya ticaretini yapmayız” dedi.

Yapay Zeka Araştırma Enstitüsü veya AI.R'nin eş direktörü Bo An ise, Insider ile yaptığı görüşmede, AI filtrelerinin tipik olarak verilen girdi görüntülerinden sentetik bir görüntü oluşturmak için derin bir öğrenme modeli kullandığını söyledi: “Model, yetişkinlerin yüz özellikleri ile bunlara karşılık gelen bebek görüntüleri arasındaki ilişkileri öğrenmek için eğitildi. Ardından, yetişkinlerin girdi görüntüleri verildiğinde, model, öğrenilen korelasyonlara dayanarak gelecekteki çocuklarının görünümünü tahmin edebiliyor.

Ancak Bo, insanların AI uygulamalarıyla fotoğraf paylaşırken dikkatli olması gerektiğini de vurguladı: “Oluşturulan görüntüleri, çocuk pornosu gibi görüntülerde kullanmaya çalışanlar olabilir.

Sources


Article information

Author: Ryan Rose

Last Updated: 1699352282

Views: 1090

Rating: 4.7 / 5 (68 voted)

Reviews: 99% of readers found this page helpful

Author information

Name: Ryan Rose

Birthday: 1952-09-26

Address: 868 Berry Crescent Apt. 117, West Raymond, NM 20010

Phone: +4364571043388178

Job: Psychologist

Hobby: Kite Flying, Sculpting, Geocaching, Photography, Motorcycling, Orienteering, Aquarium Keeping

Introduction: My name is Ryan Rose, I am a courageous, dedicated, candid, variegated, expert, resolute, intrepid person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.