header banner
Default

Para analizi: Piyasadan beklenmedik bir para çıkışı! Bitcoin EFT gecikiyor


VIDEO: 10$ ÇOK BASİT BİR ŞEKİLDE 1.000$ YAPTIK !!!
Zero Point

Piyasadan şok para çıkışı! Bitcoin EFT gecikiyor

VIDEO: BİTCOİN ETF HABERİ BOĞAYI BAŞLATACAK MI ? | BİTCOİN ANALİZ | BİTCOİN-BTC YORUM | DMR KRİPTO
DMR Kripto

Bitcoin ETF başvurularına ilişkin kararları beklerken, yaşanan gecikmeler piyasalar hakkındaki belirsizlikleri artırıyor.

Piyasadan şok para çıkışı! Bitcoin EFT gecikiyor

Bitcoin ETF başvurularına ilişkin kararları beklerken, yaşanan gecikmeler piyasalar hakkındaki belirsizlikleri artırıyor.

VIDEO: Bu Senaryo İşlerse Herkes Ters Köşe Olur ! #Altcoin'in Çıkacak Mı ? #Bitcoin Analiz
Kadir Kalaycı

Kripto para ekosistemi uzun süredir Bitcoin ETF başvurularına ilişkin kararları beklerken, yaşanan gecikmeler piyasalar hakkındaki belirsizlikleri artırıyor.

Bitfinex tarafından yayımlanan Alpha Raporu’na göre, Bitcoin’de ve genel olarak kripto varlıkları sektöründe, kısa vadeli veri noktaları göstergelerine göre güven kaybı yaşanıyor. Nitekim uzun süredir piyasanın yakından takip ettiği Bitcoin ETF onaylarında gecikmeler yaşanırken, Ağustos ayının son haftası itibarıyla kripto fonlarında Mart ayından beri görülen en yüksek miktar olan 168 milyon dolarlık bir para çıkışı gerçekleşti.

Para çıkışları geçtiğimiz hafta içinde 11 milyon dolara ulaşırken, yine aynı şekilde Bitcoin fonlarında da ciddi para çıkışları görüldü ve yıllık işlem hacmi açısından 30 Ağustos’ta en yüksek miktara ulaşıldı. Toplam kümülatif çıkışlarda ise kripto yatırımlarına ayrılan yönetilen toplam varlıkların yüzde 89’u adeta buhar oldu.

Bununla birlikte, dijital yatırım araçlarındaki bu çalkantılı durum temel varlık fiyatlarına yansımadı ve sürpriz bir şekilde fiyatlar sabit kaldı. Bitcoin’de olan para çıkışlarının sadece soğuk cüzdanlar arasında gerçekleşmesi de Bitcoin yatırımcıların borsalarda alım satım yapmak yerine malları ellerinde tutmayı tercih ettiklerini yani boğa piyasası beklediklerini gösteriyor.

Stablecoin cinsinden ödemelerin giderek yaygınlaştığı görülüyor

VIDEO: Bitcoin 38.000$ ❗️Piyasada Neler Oluyor? BTC Teknik Analiz
Para Mühendisi

Elbette, gelecek mevsimin habercisi göçmen kuşlar gibi piyasaların gelecekteki durumunu da önceden gösteren stablecoin’lerin arzında bir artış henüz yaşanmadı ancak stablecoin cinsinden ödemelerin giderek benimsenip yaygınlaştığı görülüyor. Bu uzun vadeli indakatörün sektörün olumlu yöndeki gidişatını desteklediği söylenebilir.

Zincir üstü ölçütler de piyasanın dip yaptığına işaret ediyor. SOPR, yani Harcanan Çıktı Kar Oranı, piyasanın ısınıp ısınmadığını gösteren enteresan bir gösterge ve bu indikatör şu an için dengeye yakın görünüyor.

Daha önce 0,97 iken bunun biraz üzerine çıktı, bu da öncekine göre daha fazla Bitcoin’in kâra yakın bir fiyattan tutulduğunu gösteriyor. Geçmiş verilere bakıldığında bunun sebebinin piyasaya daha fazla güven duyulması olduğu söylenebilir.

Diğer taraftan, HODL Dalgaları verileri bize Bitcoin’in giderek daha az likit olduğunu, üç yıldan daha uzun süreli arz hareketsizliği ölçütlerinin ise son 45-60 günlük en büyük değerlere ulaştığını gösteriyor.

Öte yandan geçtiğimiz günlerde komisyonda alınan, Grayscale Bitcoin Trust’ın borsada işlem gören bir Bitcoin ETF’sine dönüştürülmesinin reddine ilişkin kararın yanlış olduğunu belirten yeni bir karar alındı ve böylece Grayscale, SEC’e karşı kazandığı zaferi pekiştirmiş oldu.

borsatek.com

Sources


Article information

Author: Jennifer Martin

Last Updated: 1700044082

Views: 676

Rating: 3.5 / 5 (90 voted)

Reviews: 94% of readers found this page helpful

Author information

Name: Jennifer Martin

Birthday: 1982-10-17

Address: 93919 Corey Expressway Suite 426, Kirkchester, UT 17946

Phone: +3533467788849614

Job: Article Writer

Hobby: Ice Skating, Quilting, Skateboarding, Painting, Yoga, Coffee Roasting, Magic Tricks

Introduction: My name is Jennifer Martin, I am a tenacious, capable, fearless, unguarded, treasured, Precious, dedicated person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.