header banner
Default

Wat heeft geleid tot de daling van de Bitcoin-koers gisteren?


prijsherstel in de Bitcoin koers 

Na de daling van gisteren laat de Bitcoin koers vandaag weer wat herstel zien. Gisteren daalde de koers tot $27.250 en vond daar wat steun. Vervolgens begon de koers weer langzaam op te lopen en op het moment van schrijven staat de Bitcoin koers op $ 27.655 (Bitmex) en € 26.076 (Bitvavo). Dat is een verandering van -0,4% in de afgelopen 24 uur. Altcoins kregen gisteren ook flinke verliezen te verwerken en zijn nu ook weer wat opgelopen, maar minder sterk als Bitcoin. Daarover verderop meer.

Redenen voor de Daling van Bitcoin koers gisteren

VIDEO: Explosie BTC koers, wat gebeurde er? | Problemen voor Binance in UK | Crypto nieuws vandaag | #971
BLOX

Gisteren daalde de Bitcoin koers door een combinatie van verminderde handelsvolumes in de cryptomarkt en door wereldwijde geopolitieke spanningen.

De positieve stuwkracht die Bitcoin eerder dit jaar een winst van 66,1% opleverde, lijkt te verdwijnen. Ondanks aanvankelijk positief nieuws rondom Grayscale's rechtszaak tegen de SEC, heeft Bitcoin in de afgelopen zes maanden 9,4% verloren. Deze daling lijkt door te zetten van september naar oktober.

De recente prijsschommelingen van Bitcoin hebben sommigen ertoe gebracht de huidige markt te vergelijken met de periode van 2015-2017, met $28.000 als een belangrijk weerstandspunt.

Laten we dieper ingaan op de factoren die de Bitcoin koers beïnvloeden.

Liquiditeit Vermindert door Liquidatie van Bitcoin 'Longs'

VIDEO: Quick DROP For Bitcoin Price! Will BTC Recover? [Bitcoin Analysis]
Cheeky Crypto

Begin 2023 overheersten short-posities op de futuresmarkt. Op 17 augustus werden veel beleggers verrast door een plotselinge daling, wat resulteerde in de liquidatie van meer dan $213,5 miljoen aan long-posities. Dit was de grootste liquidatie sinds de instorting van Terra Luna in mei 2022.

Sindsdien zijn er meer middelen uit risicovolle activa zoals Bitcoin gehaald. Ook is het handelsvolume van opties op 9 oktober met 40% gedaald. Zonder koopdruk kan de Bitcoin koers dalen. Het handelsvolume is ook verder afgenomen.

Focus op Bitcoin ETF's

VIDEO: Bitcoin Price DROPS: can BTC recover $30,000?
Cheeky Crypto

Ondanks de huidige onzekerheid in de cryptomarkt blijven institutionele beleggers positief over de lange termijn. Er zijn nu negen grote investeringsfirma's met lopende ETF-aanvragen bij de SEC.

De SEC lijkt echter verder uitstel te overwegen voor goedkeuringen van Bitcoin ETF's tot 2024. Dit kan het vertrouwen van beleggers verder ondermijnen.

Sommigen speculeren over de rol van BlackRock bij het drukken van de Bitcoin koers, maar dit lijkt ongegrond.

Ondanks de huidige neerwaartse trend in de Bitcoin koers gelooft Macro-econoom en CEO van Real Vision, Raoul Pal, dat macro-economische factoren een nieuwe opleving zullen veroorzaken.

Korte Termijn Uitdagingen, Lange Termijn Kansen?

VIDEO: Bitcoin koers CRASHT: waarom en wanneer stopt het?
Nesami - Slim Beleggen

De Bitcoin koers wordt beïnvloed door wereldwijde gebeurtenissen. Zo hebben recente geopolitieke spanningen en rentewijzigingen invloed gehad op de prijs. Na de start van het conflict tussen Rusland en Oekraïne daalde de Bitcoin koers met 8%.

Toch blijven velen optimistisch over de toekomst van Bitcoin, vooral omdat financiële instellingen steeds meer interesse tonen in BTC.

 

Ander crypto nieuws

VIDEO: This Cryptocurrency Project Might Be In BIG Trouble If This Keeps Happening
The Modern Investor

Joe Rogan positief over Bitcoin

VIDEO: BITCOIN IS ABOUT TO LEAVE BEARS CRYING IN DISBELIEF
Satoshi Stacker

De populaire podcaster Joe Rogan heeft Bitcoin geprezen en verklaard dat het nog steeds de enige levensvatbare universele valuta ter wereld is. Rogan staat bekend om zijn onconventionele opvattingen en heeft miljoenen volgers verzameld op Spotify, het grootste podcastplatform. Maar wat bedoelde hij toen hij Bitcoin universeel levensvatbaar noemde? Daarover verderop meer.

Voortgang proces tegen SBF

VIDEO: FLASH CRASH: Bitcoin price DROPS but can BTC Recover?
Cheeky Crypto

Maandag begon ook met de hervatting van de lopende zaak tegen de in ongenade gevallen voormalige CEO van de FTX-crypto-exchange Sam Bankman-Fried (SBF). De laatste die tegen de vorige crypto-miljardair getuigde was Gary Wong, een voormalige topman. Wong beweerde tijdens zijn getuigenis dat FTX, zusterbedrijf Alameda Research toestond een onbeperkt bedrag aan geld op te nemen. Hij probeerde ook zijn rol in het runnen van het bedrijf te verdoezelen door te stellen dat alle lobbyactiviteiten, marketingstunts en andere acties door SBF zelf waren ondernomen en dat hij (Wong) zich alleen bezighield met coderen. Alameda zou het geld naar verluidt hebben geïnvesteerd in risicovolle regelingen en in het opkopen van duur onroerend goed, voornamelijk in het Caribisch gebied, voor persoonlijk gebruik van SBF. We hebben al behoorlijk belastende getuigenissen gezien van voormalige werknemers van de organisatie, maar de kroongetuige van de aanklager zal naar verwachting in de komende week worden beëdigd. Haar naam is Caroline Ellison en zij leidde Alameda Research. Ze is informant tegen SBF geworden. Het valt nog te bezien welke trucs zijn team heeft tegen deze berg bewijsmateriaal.

Voor ,3 miljard aan crypto gestolen door hackers in 2023

VIDEO: How To: Sell the Top in Bitcoin
Camel Finance

Alleen al in 2023 is er voor ruim 1,3 miljard dollar verloren gegaan door crypto-exploits, hacks en oplichting. Over het geheel genomen is dit een groot bedrag, maar de grootste zorg is dat een groot deel van de hacks in de afgelopen veertig dagen heeft plaatsgevonden.

De Bitcoin koers daalt tot .250 en herstelt weer

VIDEO: 🚨BITCOIN: **I AM SHAKING!!!!!!!** [no one is talking about this...!!!!]
Crypto Anup

Op het moment van schrijven staat de Bitcoin koers iets onder $27,7k. De bulls deden de afgelopen tijd hun best om de weerstand van $28k te overwinnen, maar waren afgelopen week niet succesvol.

De afgelopen 36 uur begonnen met de BTC koers rond de $27,9k. Het handelde een groot deel van de dag nerveus rond dit niveau. Pas tot 9.00 uur in de ochtend begon de digitale munt enige waarde te verliezen. De koers daalde in de middag tot $27.250 en is daarna aan een langzaam herstel begonnen.

Bitcoin staat nu enigszins onder druk en de bulls moetenpresteren. Ze moeten het prijsniveau van $27.000 krachtig verdedigen, anders zullen de beren toeslaan en kan de Bitcoin koers verder wegzakken..

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin bedroeg ongeveer $533 miljard en het aandeel in de cryptomarkt bedroeg 51,3%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins boeken verliezen

VIDEO: Hex coin Airdrop | Claim $500 in new crypto airdrop! Passive income!
GaryTucson

Andere cryptocurrencies stonden aan het einde van de afgelopen 24 uur ook grotendeels in de rode cijfers. Ze deden het daarbij over het algemeen slechter dan Bitcoin. Opmerkelijke verliezers waren onder meer Ethereum (ETH, -1,7%), Binance Coin (BNB, -0,8%), Ripple (XRP, -2,2%), Solana (SOL, -2,6%), Cardano (ADA, -1,4%), Dogecoin (DOGE, -1,9%), Tron (TRX, -1,6%), Toncoin (TON, -4,1%), Polygon (MATIC, -3,5%), Polkadot (DOT, -2,5%), Litecoin (LTC, -1,6%), Bitcoin Cash (BCH, -2,3%), Chainlink (LINK, -2,7%), Shiba INu (SHIB, -2,3%) en Avalanche (AVAX, -2,3%).

Ripple koers grafiek 

Joe Rogan: Bitcoin is een universeel levensvatbare valuta

VIDEO: 3x Is 100% Certain for Bitcoin & Ether in 2024 – Anthony Scaramucci (HUGE Gary Gensler Reveal)
Savvy Finance

De beroemde podcaster en vechtsportliefhebber Joe Rogan heeft verklaard dat Bitcoin op dit moment de enige universeel levensvatbare valuta is. Hij maakte deze opmerkingen tijdens een recente podcast met Sam Altman, CEO van OpenAI. OpenAI is het moederbedrijf achter de populaire ChatGPT-chatbot en is een van de grootste verhalen in de technologie van de afgelopen jaren.

Rogan verklaarde:

“De echt fascinerende crypto is Bitcoin, voor mij is dat degene waarvan ik denk dat deze de meest waarschijnlijke mogelijkheid heeft om een universeel levensvatbare valuta te worden. Het is beperkt in de hoeveelheid die er kan zijn, mensen minen het … dat vind ik heel fascinerend, en ik vind het geweldig dat het is geïmplementeerd”

Hoewel Rogan bekend staat om zijn online tirades en onlogische uitspraken, was zelfs de topman van ChatGPT Altman het met zijn opvattingen eens en stelde dat de kracht van Bitcoin als universele, censuurvrije valuta hem ook erg aansprak en super logisch is.

Sources


Article information

Author: Richard Miller

Last Updated: 1697885042

Views: 651

Rating: 3.8 / 5 (79 voted)

Reviews: 90% of readers found this page helpful

Author information

Name: Richard Miller

Birthday: 1993-09-23

Address: 2707 Stewart Canyon, Justinland, NM 57929

Phone: +4465520263435989

Job: Digital Marketing Specialist

Hobby: Yoga, Card Games, Horseback Riding, Snowboarding, Sculpting, Skydiving, Hiking

Introduction: My name is Richard Miller, I am a audacious, enterprising, treasured, esteemed, risk-taking, steadfast, vibrant person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.